Volg ons via RSS
Volg ons via Email
Volg ons via Facebook
Al meer dan 30 jaar het PADI 5* IDC duikcentrum van Gelderland

Als (snorkel)duiker kom je in aanraking met een heel andere wereld. Je ligt heerlijk ontspannen in het water en kijkt door je duikbril naar al die prachtige planten en dieren vlak onder je.  Als je iets wat beter wilt zien, dan maak je een hoekduik en duikt heel rustig en zonder onnodig spetteren naar beneden. Geweldig om zo te kunnen genieten van de natuur onder water.

Om goed en veilig te leren (snorkel)duiken is echter wel wat techniek vereist. Om echt ontspannen te kunnen snorkelen of duiken zonder bijvoorbeeld voortdurend water binnen te krijgen, moet je een paar dingen goed leren. Het begint al met het uitkiezen van goede materialen: een bril die niet lekt en zwemvinnen waar je geen kramp van krijgt. Dan moet je een goede snorkelslag leren om gemakkelijk en zonder al te veel inspanning vooruit te kunnen komen. En niet te vergeten de hoekduik: als je luid spetterend omlaag duikt, jaag je alle vissen in de wijde omgeving weg.

Beheers je het snorkelduiken eenmaal heel goed, dan is de tijd gekomen om ook met perslucht te gaan duiken. Bij het Zandokhan jeugdduikteam, de funny Dive Kids, leer je de eerste beginselen in het zwembad en kun je vervolgens lid worden van het PADI Seal Team.

Tijdens je lidmaatschap (eis minimaal 1 jr.) kan je elk jaar één opleiding doen en dus een brevet halen. Als je 6 / 7 jaar oud bent, begin je met het basissnorkelprogramma. Het eerste certificaat dat je haalt is het Snorkelcertificaat, daarna kun je het Skin Diverbrevet halen.

Ben je 8 jaar oud dan mag je met het persluchtprogramma beginnen en word je lid van het PADI Seal Team. Seal Team leden mogen in het zwembad tot een diepte van 2 meter met perslucht duiken en kunnen door voor Master Seal Team. Ben je 10 jaar, dan kun je direct beginnen voor het Junior Open Water Diver brevet  (wij adviseren om met het Seal Team te beginnen), als je je   brevet hebt mag je zelfstandig, met één van je ouders , voogd (vanaf 10 jaar) of  instructeur duiken tot een diepte van 12 meter.

Voor het Adventurebrevet kies je drie speciale duiken, zoals b.v fotografie- of stroom duiken en kun je daarna door voor het Junior Advanced Diver brevet,waarvoor je 5 duiken moet doen waarvan er 2 verplicht zijn (diep en navigatie )

Het PADI Seal Team is er voor jonge duikers die op zoek zijn naar plezier en actie in het zwembad, met de spannende AquaMissions.
Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn als je gaat duiken met flitslichten, hoe je digitale onderwaterfoto’s kunt maken of hoe je moeiteloos als een astronaut door het water kunt zweven? Naast het aanleren van de basisvaardigheden voor duiken, zijn er ook de speciale Aquamissions zoals wrakduiken, navigeren, zweven in het water, bewustzijn van de onderwaterwereld en nog veel meer. PADI Seal Team omvat het doen van maffe dingen in het zwembad, vrienden maken, en delen in het avontuur van de onderwaterwereld.

In het PADI Seal Team programma leer je verantwoordelijkheid en respect voor de onderwaterwereld. Het bestaat uit twee delen.

Deel een, AquaMissions 1 – 5, bestaat uit de basisvaardigheden van het duiken, zoals ademhalen onderwater, masker klaren, automaat terugvinden en een rondje zwemmen zodat je ervaart hoe het is om gewichtloos te zijn. Elke sessie duurt ongeveer een uur. Als je deze AquaMissions afrondt, kun je lid worden van het PADI Seal Team. Je ervaring telt mee als je oud genoeg bent om de PADI Open Water Diver-cursus te volgen.

Deel twee, 10 speciale AquaMissions, omvat avonturen zoals het herkennen van onderwaterleven, zoeken en bergen, en snorkelduiken. Rond deze allemaal af en je wordt PADI Master Seal Team Member – waarmee je deel gaat uitmaken van een elitegroep van jonge duikers.

Kosten

Als je lid wordt van het jeugdteam  betaal je een eenmalig inschrijfgeld van € 175,00. Voor snorkel/skindiver bedraagt dit €30.- Je staat dan ingeschreven als lid, je krijgt een logboek en (eventueel) een boek en kunt aan de trainingen meedoen.

Dit is inclusief gebruik materialen.

Het lidmaatschapsgeld per maand is daarna afhankelijk van de opleiding die je wilt gaan doen.

* Snorkel / skindiver (v.a. 6  jr.)              €  22,50

Seal Team ( v.a. 8  jr.)                     €  35,00

Jr. Open Water Diver  (v. a. 10 jr.)        €  37,50 

Jr. Advanced Diver  (va. 12 jr.)              €  37,50