Volg ons via RSS
Volg ons via Email
Volg ons via Facebook
Al meer dan 30 jaar het PADI 5* IDC duikcentrum van Gelderland
Emergency First Aid Responder

Wie moet deze cursus volgen?

Emergency First Response training lget de nadruk op het bouwen van zelfvertouwen bij redders om anderen daadwerkelijk te gaan helpen in geval van nood. De deelnemers leren de eenvoudige stappen die je koet volgen bij het verlenen van eerste hulp en oefenen deze in een rustige leeromgeving.  Alle cursussen worden ondersteund door zelfstudie materialen, video’s en quick reference cards,  om het leereffect te vergroten en je direct kunt beginnen. EFR cursussen voldoen ook aan de vereiste van de eerste hulp en reanimatie training voor de PADI Recue Diver curusu en alle PADI professionele brevetten. De meeste PADI Instructors zijn ook Emergency First Response Instructors. De enige vereiste is dat je 18 jaar oud moet zijn bij het begin van de opleiding en je binnen de laatste 24 maanden een EFR cursus succesvol hebt afgerond. De volgende EFR cursussen zijn gebasseerd op international erkende medische richtlijnen voor het geven van eerste hulp.

Wat leer je?

  • Primary Care (CPR)* – Deze cursus leert je de stappen en technieken om hulp te verlenen bij levensbedreigende situaties.Je oefent acht vaardigheden om hulp te verlenen bij een slachtoffer die niet ademt, geen hartslag heeft, een ruggegraat verwonding heeft, in shock kan zijn en een serieuze bloeding heeft. Je leert hoe je reanimatie moet toepassen en het slachtoffer moet controleren, zodat je de best mogelijk kans op overleving kunt geven, totdat getraind medisch perosneel aanwezig is.
  • Secondary Care (First Aid)** – Omdat veel medische zaken niet levensbedreigend zijn en medische hulp vaak laat aanwezig is of niet beschikbaar is, leer je in deze cursus hoe je de pijn kunt verlichten en verdere schade kunt voorkomen. Je leert hoe je verschillende verwondingen en ziektes kunt beoordelen en je oefent het aanleggen van verband en spalken.
  • Care for Children – Hier leren de deelnmers de toepassing van speciefieke eerste hulp bij babies en kinderen in geval van een noodsituatie.  Het is speciaal ontwikkeld voor iedereen die veel met kinderen werkt en te maken kunnen krijgen met noodsituaties waar kinderen bij betrokken zijn. De cursus wordt vaak samengevoegd met Primary Care (reanimatie) en Secondary Care (eerste hulp) cursussen.
  • CPR & AED – Deze cursus heeft de nadruk op reanimatie training en het gebruik van een AED (automated external defibrillator). Daar waar regelgeving er om vraag kan deze cursus in de behoefte van het leren van reanimatie en AED voldoen. Vaak wordt deze cursus samengevoegd met First Aid at Work programma’s.
  • First Aid at Work – In sommige gebieden zoals, Goot Britannië, Australië en Canada, vereisen wettelijke regels dat er op het werk voldoende personeel aanwezig moet zijn met reanimate en eerste hulp training. First Aid at Work programma’s dzijn voor deze gebieden of behoeftes ontwikkeld. Ze hebben extra onderwerpen en vaardigheden om aan deze eisen te voldoen, daarnaast zijn ze zo ontwikkeld dat ze makkelijk te volgen zijn.
  • EFR Refresher – Het is een goed idee om je reanimatie en eerste hulp vaardigheden iedere 24 maanden te verfrissen. Dat is precies wat de deze cursus doet. De nadruk ligt op de sleutelvaardigheden en zorgt ervoor dat je up-to-date blijft en klaar staat om hulp te verlenen, daar waar het nodig is.

Volgende stap

Leer om anderen te helpen en meld je aan voor een EFR (Primary* and Secondary Care**) cursus:

Wat zijn de kosten?

Cursusprijs € 295,- (excl. lesmateriaal € 240,-)

Laatste stap

Ben je er klaar voor om aanderen te gaan helpen!

  • Neem hier contact op om je te aan te melden voor de Emerecency First Aid Instructor cursus.